Жител на селото се оплака, че къщата му се наводнява при обилни валежи заради наклона на прилежащата улица. Събков обеща след седмица, когато времето е подходящо, да започне ремонтът на ул. “Георги Бенковски“. Проблемна е долната част на улицата, която не е покрита с траверси. С багера на Общинско предприятие “Чистота“ ще бъде изгребана излишната кална маса, ще се коригира наклона, след което трасето ще бъде посипано с трошен камък.

С помощта на универсалната машина "Унимог“ ще бъдат изрязани клоните и храстите в гробищния парк и пътя до него, обеща още Събков. Ще се търсят възможности за улесняване на достъпа до гробищния парк и за отводняване на терена.

Кретчани се оплакаха, че след извършения ремонт на ж. п. линията в района на ж.п. спирката в селото са повдигнати релсите. По тази причина качването и слизането от влаковите композиции е затруднено. Събков заяви, че ще проведе разговор с представители на БДЖ относно възможностите за улесняване достъпа до преминаващите влакове.

Заради подадени множество сигнали за неправомерно паркирани камиони с дървесина на площада в селото и в околните зелени площи, Събков се казани, че ще издаде предписания на собствениците.