В близост до кръстовището на бул. „Руски“ са паднали тухли от стена на сграда, част от изолация на бул. “Демокрация“, 23, ламарини от сградата на Военно окръжие, ламаринена конструкция на бул. “Христо Ботев“, 140, улуци и ламарини от сграда на ул. “Ивайло“, №2, както и паднала улична лампа на Крайречен булевард.

По отстраняване на авариите по електрозахранването, работеха и екипи на ЧЕЗ. Повишена бе опасността от падащи предмети от покриви на сгради. Сигнали на граждани и институции за нанесени щети и възникнали проблеми се приемат денонощно от Областен съвет за сигурност на тел. 088 411 5313.За последното денонощие БКС обработи над 50 сигнала.

Няма пострадали граждани, проблеми с водоснабдяването и затворени пътища в общината. Тази сутрин поривите на вятъра намаляха. И в момента екипи на БКС отстраняват щети по сградите и разчистват от прекършени дървета и паднали клони в града. ПБЗН – Враца отстранява и паднали дървета и на ул. “Текстилец“, ул. “Дико Илиев“, ул. “Васил Кънчов“ – в района на Митницата и Картинг пистата.