© Павел Петров

Щандовете на изложителите са разположени в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ в града.

В тазгодишното издание на форума участват над 50 изложители от цяла България – общини, туроператори, турагенти, сдружения, производителите. Те представят туристическия продукт на своите региони – историческото богатство, фестивалите и културните събития, фолклорните и народни празници, кулинарията, винарството и др. Гостуват също Румъния, Южна Корея, Северна Македония, Йордания, Индия и Палестина.

Управителят на Археологическия комплекс „Калето“ Павел Петров и екскурзоводът Силвия Йотова са на щанда и запознават посетителите с историята и богатството на крепостта. Всеки, който има желание може да чуе историята на Калето в Мездра и да научи повече за археологическите находки, уникалните предмети и останки от 5-те различни исторически периода, през които е преминала по време на своето съществуване крепостта.

Със самостоятелни щандове се представят още общините Банско, Берковица, Варна, Велинград, Вършец, Девин, Елена, Етрополе, Златоград, Каварна, Кюстендил, Ловеч, Петрич, Пловдив, Поморие, Приморско, Русе, Свищов, Сливен, Созопол, София и Стара Загора. Своите туристически оферти ще представят съвместно с Министерството на туризма Карлово, Ботевград, Шумен и Велики Преслав, музеи и туристически сдружения.

Специализираният форум се организира от Община Велико Търново в партньорство с Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и с подкрепата на Министерството на туризма.

Международното изложение „Културен туризъм“ се утвърди като най-авторитетната платформа за представяне на усилията на общини, туристически компании, граждански сдружения за развитието на културния туризъм. Събитието е включено в Годишната програма за национална туристическа реклама.