След като спирките и тротоарите бяха разширени и почистени, служителите на Общинската администрация се насочиха към алеята на ул. „Александър Стамболийски“, където усилията им бяха подпомогнати от специализирана техника, минала през пешеходната зона рано сутринта.

Особен акцент бе заложен на стълбите и прилежащите площадки, като с това се осигури безпроблемното използване на алеята. В допълнение всички пейки бяха почистени от снежната покривка с цел предотвратяване на повреди по дървените им части.

Последна бе отсечката от Основно училище „Христо Ботев“ до сградата на Общинската администрация. Служителите на Общината, подпомогнати от работници от Общинското предприятие "Чистота" успяха да разширят и да направят по-безопасни за преминаване всички подстъпи към площад "България", като разчистиха и останалите купчини сняг от скорошното почистване на площада.

С този акт се даде добър пример на всички граждани, които имат задължение да почистят пред къщите и блоковете си. От Общинската администрация се надяват с това да стимулират жителите на Мездра също да се включат в зимното снегопочистване.