Две жени, съответно на 58 и на 54 години от гр. Враца, са настанени за лечение в СБАЛПФЗ - Враца със симптоматика на COVID-19. Лицата са проучени и са предприети съответните противоепидемични мерки спрямо контактните лица. Диагностициран и хоспитализиран в същото лечебно заведение е и 57-годишен мъж от Враца.

За периода 03-04.10.2020 г. в Единния информационен портал е регистриран 1 нов случаи. Касае се за жена на 73 години от с. Малорад, като лицето е диагностицирано и се намира в "Пета многопрофилна болница за активно лечение - София" ЕАД, гр. София. Жената е безсимптомна по отношение на Коронавирусна инфекция и е приета за лечение по повод на хронични сърдечни оплаквания. Не пребивава на територията на област Враца от 14 септември 2020 г. За предприемане на противоепидемични мерки е уведомена СРЗИ.

Екипите на РЗИ – Враца са направили общо 25 пробовземания на контактни лица от гр. Враца и гр. Козлодуй. Една от пробите е на лице по Бързо известие.

От общо 160 регистрирани болни, 114 са излекуваните. 40 са активните случаи към момента, с 26 диагностицирани за домашно лечение и 14 настанени в болнични заведения.

6 са починалите.

Карантина е наложена на 70 лица.