"Днес сме се събрали да празнуваме! И дори мнозина да ни упрекват, че Международният ден на хората с увреждания не е повод за честитки и тържества, аз мисля, че хората ни заслужават да се повеселят в този ден, който е отреден в календара само за тях", заяви в приветствието си Камелия Петкова, председател на общинската организация на Съюза на инвалидите в България. Вдигам наздравица с пожелание за светли бъднини, радостни моменти, по-малко болка, повече усмивки, и както често обичам да се шегувам с вас - ние, хората с увреждания, сме особена порода: жилави, издръжливи и с висок боен дух. Останете си винаги такива!", каза в заключение Петкова.

Кметът Генади Събков също поздрави присъстващите и отбеляза, че хората с увреждания са огромната изненада на нашето общество - хора, които имат някакви здравословни проблеми, но притежават невероятна енергия и желание за изява и общуване. "Честни, открити и вдъхновени, вие зареждате всички нас с достатъчно позитивизъм, за да посрещнем трудностите на ежедневието ни по подобаващ начин. Сигурен съм, че каквото и да направим ние като Общинска администрация, е недостатъчно да покрие всички ваши изисквания. Постигнахме промяна - разширихме работата на социалния патронаж, купуваме автомобили, подобряваме работата в сградата на социалния център - все неща, дребни, материални. По-важно е обаче човешкото отношение, добрата дума, работата на социалния център. Това е голямата промяна, която искам да виждам в нашия град и нашата Община. Нека усмивката и доброто настроение да ни съпътстват винаги и да бъдем добронамерени един към друг - тогава ще живеем и по-спокойно, и по-успешно. Желая ви най-ценното, които един човек може да има – здравето, както и да имате винаги прекрасно настроение и усмивката да не слиза от лицата ви, особено на днешния ден“, каза в словото си Събков.

Поздрав по случай Международния ден на хората с увреждания отправи и директорът на Общинския център за социални услуги и дейности Наталия Христова: "Щастлива съм, че виждам усмивките по лицата ви, въпреки болките и несгодите, с които ежедневно се справяте. Желая на всички ви здраве, да сме заедно още много години, да ви помагаме, с каквото можем и вие да ни подкрепяте. Хубав празник!“, каза г-жа Христова.

Празнична програмата по случай Деня на инвалида изнесе Женският народен хор при градското Читалище "Просвета".