40 младежи и девойки ще се включат в тазгодишното издание на лятната студентска бригада, която се организира от Община Мездра. Същинската работа на бъдещите висшисти ще започне от 15 юли и ще продължи един месец.

"Сигурен съм, че сте учили за други неща, но винаги е по-добре, когато човек види, че нещо излиза изпод ръцете му, заяви на среща със студентите кметът на Мездра Генади Събков. Аз лично съм много доволен, че тази традиция намира продължение и виждам, че има ентусиазирани млади хора, които желаят да поработят един месец. Бих казал, че това е в полза на общината, защото средствата, които ще получите, реално, са скромни, но важно е да останете с усещането, че сте направили нещо добро за нашия град", каза в заключение Събков.

Това лято в студентската бригада изявиха желание са участват 26 девойки и 14 младежи. Алтернативната форма за трудова заетост на младите хора ще продължи до 15 август.

Студентите ще работят на пет обекта в сферата на благоустройството и поддържането на чистотата. "Една група ще „изкърпва” с асфалт градски улици и проблемни отсечки от общинската пътна мрежа, втора ще полага тротоарна настилка на ул. "Христо Смирненски”, трета ще почиства общинския път Мездра - Старо село, четвърта ще участва в производството на бетонови изделия, а пета ще почиства дъждоприемни шахти и канали”, уточни ръководителят на бригадата инж. Валентин Генов.

Младите хора ще бъдат назначени на трудови договори към Общинското предприятие "Чистота” на минималната работна заплата - 420 лв., с възможност за допълнително парично възнаграждение в зависимост от заработеното.

Всички студенти, които ще участват в бригадата, трябва да се явят на 15 юли (петък) в 8:00 часа в двора на ОбП "Чистота”, където ще преминат инструктаж за безопасност на труда и ще получат необходимите материали за работа. Преди това кандидат-висшистите ще подпишат трудовите си договори, след като представят трудова книжка и медицинско свидетелство.