Община Враца призовава всички граждани да се включат в „Часът на Земята“ и да изразят своята съпричастност и активна гражданска позиция, като загасят светлините в домовете си за един час на 25 март. По този начин ще бъде отправен призив за по-устойчиво климатично бъдеще и опазване на природните ресурси на планетата ни. Тази година мотото на събитието е „Загаси светлините, отвори очи за планетата!“.

„Часът на Земята“ е най-голямата природозащитна инициатива в света, която се организира от World Wildlife Fund (WWF) и започва през 2007 г. Инициативата се трансформира в глобално общество, убедено в устойчивото бъдеще на планетата. „Часът на Земята“ дава възможност на всеки човек да разбере какво влияние имат малките постъпки върху голямата планета и как може да използва силата си, за да се справи с климатичните промени.

Днешният ден обединява милиони хора от целия свят. Те символично загасят осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват. Тази година „Часът на Земята“ ще обиколи света за десети път. На 25 март милиони хора в над 170 държави и над 7 000 града по света ще загасят светлините за един час в подкрепа на каузата.