Генади Събков е номиниран за съдействието, оказано от Община Мездра за реализирането на първия турнир от Националната верига по стрийт фитнес, който се проведе на 1 юли 2017 г. пред Археологически комплекс "Калето". Целта на турнира бе да насърчат децата и младите хора да спортуват по-често през лятната ваканция. По време на надпреварата деца в неравностойно социално положение се състезаваха заедно със свои връстници от семейна среда и чрез спорта създадоха нови приятелства.

Благодарение на доброто взаимодействие на Община Мездра с председателя на НССБ Слави Михайлов и един от спонсорите на турнира, в двора на Средно училище “Иван Вазов“ бяха монтирани професионални стрийт фитнес уреди, уточняват от кметската управа. Те са изработени от фирма, която е специализирана в изграждането на подобни съоръжения. Уредите са на стойност около 5 хил. лв., като доставчикът е направил 33% отстъпка от пазарната им цена и поел разходите за доставката и монтажа им.

Церемонията по връчване на почетния приз "Добродетел на 2017“ ще се проведе на 22 февруари в зала "Музикална“ на Централния военен клуб в София.