В него ще участват топ пилоти от страната и съседните държави Румъния, Молдова, Сърбия и Гърция. Освен това всеки автомобилен фен, който иска да види възможностите на автомобила си, ще има възможност да направи това в обезопасена среда с измервателна апаратура в няколко отделни сесии, обясни за Радио ВИДИН организаторът от "Хела Мото Спорт" Християн Калайджиев:

"Нивото става все по-високо и по-високо и вече се доближаваме до европейските писти. Трасето е страхотно, равно, гладко. Това, което подобрихме този път е самата подготовка на сцеплението. Подготвихме още 50 м. и вече имаме над 100 м. положено лепило. Такова нещо до момента в България не е имало, отделно имаме два плътни цели коридора. Цялата идея на тези състезания е хората да си тестват мощните автомобили, маломощни без значение. Просто да го направят в контролирана обезопасена среда. Затова сме предвидили страшно много каране. Днес имаме над 6 свободни тренировки, целият ден е пълен..."

Свободните тренировки ще са до 18 ч. днес. Надпреварата за мотоциклетите започва утре от 13 ч. Входът за деца под 10-годишна възраст е безплатен.