Програмата ще започне в 06:00 часа сутринта с риболовно състезание на брега на река Дунав. Всички желаещи рибари ще бъдат записвани на място. Няма възрастови ограничения.

Фестивалът ще бъде открит официално от кмета на община Козлодуй в 10:00 часа. Непосредствено след това ще се състои награждаване на участниците от състезанието по риболов.

От 12:00 часа гражданите и гостите на град Козлодуй ще имат възможност да опитат вкусна рибена чорба, приготвена от Царина и Ивайло от Hell’s Kitchen. Ястието ще бъде осветено от Отец Пламен.

И тази година пенсионерските клубове от община Козлодуй ще се включат в кулинарен конкурс за домашно приготвени ястия с риби. Участниците ще бъдат оценени от жури, а победителите ще получат награди от Община Козлодуй.

От 13:00 часа на малката поляна в Ботев парк концертната програма ще открият Костадинка Танчева и танцова формация „Дилмани”. Следва концерт на музикално-танцова формация 7/8.

Вечерната концерта програма ще започне от 19:00 часа. Програмата ще открият Анна-Мария, Злати Петров и духова формация „Закс”. Следват концерти на сръбските изпълнители – Дадо Полумента и Бресквица и бенд.

През деня до сцената ще бъде разположена кутия, в която всеки присъстващ ще има възможност да пусне талонче, с което да участва в томбола с награди. Преди вечерната програма ще бъдат изтеглени пет победили, които ще получат награди от Община Козлодуй.

Автомобилите ще бъдат отбивани до входа на Ботев парк.