Идеята на Инициативния комитет да се построи модерно спортно съоръжение е вече факт. Със своята инициативност и увереност в собствените сили, младите хора в Зверино за пореден път доказаха, че когато обичаш родното си място, когато мислиш за своето утре и за децата си, невъзможни неща няма. За тези достойни балканджии в пълна сила важи поговорката, че камъкът си тежи на мястото.

За постигането на поставената цел, Христо Христов, Димитър Георгиев, Цветослав Найденов, Тодор Маринов и Ивайло Бояджиев поеха нелеката задача да направят живота на зверинчани по-добър, по-здравословен и по-разнообразен и организираха подписка, подкрепена от 351 жители на селата Зверино, Игнатица, Оселна и Очин дол. С ентусиазма на младостта и коравия характер на балканджиите, те внесоха своята идея в Общинския съвет в Община Мездра, където получиха пълната подкрепа на общинските съветници.

Така инициативата беше подкрепена от Общинския съвет, а местното Средно училище "Св. Климент Охридски" я реализира с финансовата подкрепа на Министерството на образованието и на Община Мездра.

Председателят на Инициативния комитет Христо Христов изрази своето задоволство от постигнатото и пожела на бъдещите малки футболни таланти не само да обичат играта "Цар Футбол", но и да пазят постигнатото.

Тук бе и истинската футболна легенда не само за зверинчани, Иван Митев - Джефри, който е оставил трайна следа във футболната история на Северозапада. Човекът история на футболната игра в региона е защитавал цветовете на Локомотив (Мездра), ЖСК-Металург, Ботев (Враца) и Етър (Велико Търново). Той сподели с особено вълнение, че е горд да дочака тази спортна придобивка, защото децата и хората от дефилето я заслужават. Той допълни, че малките футболисти трябва да разберат едно - че футболът е велика игра, тя възпитава, тя обединява и изгражда характери.

На откриването бяха и много от ветераните от Зверино, играли футбол в местния отбор "Скала" - Иван Димитров, Найден Христов, Димитър Павлов, Найден Каменов и др.

Слънчевият ноемврийски ден събра в двора на Средното училище стотици жители, малки и големи, които дойдоха да споделят радостта и надеждите си от постигнатото.

Специален гост на спортния празник бе кметът на Мездра Генади Събков, който поздрави зверинчани с новата придобивка и заедно с представителите на Инициативния комитет прерязаха лентата на новото спортно съоръжение. Той отбеляза, че благодарение на инициативността на младите хора и на проявеното разбиране от страна на Министерството на образованието и науката, този проект вече е реалност.

След официалното откриване, градоначалникът показа и футболни умения. Така след агрофитнеса и цепенето на дърва в Руска Бела, кметът се изяви и като футболист.

Спортният празник продължи с демонстративни срещи между децата, юношите и ветераните на Скала (Зверино) и Скала 2015 (Оселна). Главен рефер на първата среща между детските отбори на двата клуба бе председателят на Инициативния комитет Христо Христов.