По време на едноседмичния си престой на Българското Черноморие участниците в пленера посетиха Ботаническата градина в Балчик, Каварна, Тюленово, Националния археологически резерват „Яйлата“ и нос Калиакра. При посещенията си в тези обекти те направиха скици, които след това претвориха в картини, изпълнени с акрилни бои върху платно.

Създадени бяха следните произведения - „Самотникът”, „Път към вечността” и „Поглед” от Ана Николова, „Шабленският фар”, „Очакване” и „Безвремие” от Боряна Георгиева-Ганчева, „По стръмната пътека” и „Миг вечност” от Емилия Гарванска, „Арката от Тюленово”, „Почивка” и „Път към вечността” от Ивелина Василева, „Фарът на Шабла”, „Делфини” и „Дворецът в Балчик” от Рени Митева, „Фарът” и „Ботаническата градина” от Росица Иванова и рисунката „Скалната арка при с. Тюленово при залез” от Светла Дамяновска.

В знак на благодарност за оказаното гостоприемство към домакините от почивната база на Община Мездра край Шабла Рени Митева и Светла Дамяновска направиха съвместен стенопис на вътрешна стена на едно от бунгалата, а Боряна Георгиева-Ганчева - два външни стенописа на фасадни стени на бунгала.

Създадените творби по време на юбилейния пленер „100 години от рождението на художника Георги Чайковски“ ще бъдат изложени в Община Мездра през м. септември.

Светла Дамяновска, снимки: Христо Томов