Млада майка и 2-годишното й дете са били ударени от лека кола снощи на изхода от село Крета към Мездра. Инцидентът е станал около 20.00 часа, уточняват от Областната дирекция на МВР. 20-годишната Донка Райкова от Крета бутала по шосето детска количка, в която била 2-годишната й дъщеря Галена, когато върху тях връхлетял лек автомобил.

След удара шофьорът на колата е напуснал мястото на произшествието. В резултат на бързите оперативно-издирвателни мероприятия, предприети от полицията, в гр. Мездра е открит паркиран лек автомобил „Опел Зафира” с видими следи от претърпяно ПТП.

Към 21.00 часа е установен собственикът на колата - 44-годишният Цветан. М., който не отрекъл, че е участвал в ПТП-то, но твърдял, че автомобилът бил управляван от съпругата му.

Мъжът и жената са разпитани. На Цветан М. е издадена заповед за задържане, но по здравословни причини той не е арестуван. Майката и детето са настанени за лечение във врачанската болница. По-сериозно е пострадало детето, което е със счупен крак и наранявания по тялото.

По случая е образувано досъдебно производство.