Срещата започна с динамична игра от страна двата тима, но гостите от Берковица подсказаха, че ще играят безкомпромисно срещу съперника. Наставникът на берковчани бе заложил на сериозна защитна стена пред собствената врата, на бързи контри и на висока преса в полето на противника. Така в 10 мин. след пробив от дясно, Ив Тодоров засече подаването и откри резултата 0:1 за берковчани.

„Червено-черните“ реагираха като ужилени и се втурнаха да изравят резултата. В 13-та минута Сергей Георгиев получи отличен пас от дълбочина, напредна сам в половината на гостите, но се засуети при завършващия удар и топката му бе отнета.

Тогава берковчани пуснаха в действие груби намеси, блъскане, задържане с ръце, опасни шпагати и всякакви прийоми, характерни за американския футбол и ръгбито. Играта загрубя и на терена сякаш не бе футболния отбор на Берковица, а съставът на „Берковски котки“ по ръгби. При поредната груба изява на футболист на Ком, контузия получи Ивайло Бояджиев и бе заменен принудително от Ив. Аспарухов.

Момчетата на Николай Христозов се стреснаха, но не защото бяха надиграни, а защото се опасяваха да не получат неприятни тежки контузии.

Така в последната минута на първата част Ив. Тодоров от гостите се разписа втори път за 2:0.

Второто полувреме започна с подчертан домакински натиск, но с грубата си игра берковчани изравниха играта. Наставникът на мездренчани Николай Христозов замени почти целия състав, пускайки в игра останалите момчета, в търсене на по-свежи сили и промяна в резултата.

Влезлите през втората част играчи на Локомотив продължиха да търсят пролука в защитата на гостите и в 50 мин. Асен Русинов отправи силен удар във вратата, но стражът на Ком улови кълбото.

Въпреки дадените жълти картони от страна на рефера, гостите не промениха стила си на игра и продължиха с грубите и опасни влизания. Най-куриозният момент бе в средата на втората част, когато Васил Сапунджиев с топка в краката, бе атакуван в гръб от противников играч, който в безсилието си да я отнеме, артистично се строполи на земята. И тогава се случи абсурдното – гл. рефер вдигна директен червен картон на Калоянов.

В 80-та мин. силен далечен изстрел от около 20 м на Михаил Бешев разтресе напречната греда. До края на мача мездренчани имаха още няколко добри шансове за отбелязване на гол, но до такъв така и не се стигна и срещата завърши при резултат 0:2.

Наставникът на Локомотив Николай Христозов заложи на следния състав:

Цв. Ставрев, В. Иванов, Н. Ганчев(к), В.Сапунджиев, Кр. Атанасов, Гр. Илиев, Д. Иванов, Ив.Бояджиев, Ив. Кирилов, Пл. Петров, и С. Георгиев. През втората част пусна в игра Кр. Димитров, М. Бешев, Ас. Русинов, Ем. Мандев, Ив. Дудушки, Т. Цонев и Йоан Цанев.

За гостите играха Кр. Георгиев, Н. Петров, Ден. Андреев, Пл. Ненов, Б. Богданов, Ал. Петров, М. Панов, Ив. Тошев и Ив. Тодоров ( Ден. Георгиев, Гълъб Герасимов, Г. Михайлов, Ив. Орлинов, Хр. Янакиев, Ант. Кръстев)