Двубоят започна с тотален домакински начин и до 10-та минута мездренчани вече водеха с 3:0. Головата фиеста бе открита от капитана Николай Ганчев от дузпа още във 2-та минута. Пламен Спасов нахлу отляво в наказателното поле, но бе фаулиран и главният рефер на двубоя Росен Геновски посочи бялата точка. В рамките само на 4 минути последваха светкавични две попадения на Кристиян Йотов - Кико, който бе изведен отлично и стреля неспасяемо за 2:0 и в 6-та минута новото попълнение Александър Стоянов, играл за последно в „Миньор“ (Пк) оформи класическия резултат 3:0 с прецизен далечен удар.

Натискът на домакините продължи и в 18-а минута Кристиян Йотов-Кико, засече подаване на Ваньо Иванов за 4:0.

Последва лек спад в играта на мездренчани, но въпреки това те не позволиха на гостите да застрашат вратата им. Единственият по-опасен удар на червенобрежци бе на Орлин Устинов в 33-а минута, но топката мина покрай страничния стълб на Хр. Иванов.

Второто полувреме започна отново с натиск на локомотивци и в 60 м Кристиян Йотов хитро се измъкна от изкуствената засада и матира за пети път вратаря на гостите, оформяйки своя хеттрик за 5:0. В последвалите десетина минути Йотов направи два пропуска от чисти позиции и да се превърне абсолютен голмайстор в срещата.

Гостите от Червен бряг бяха тотално обезнадеждени и безсилни и едва в 77-а минута, Милен Тонев се възползва от грешка в защита на Локомотив и отбеляза почетно попадение. Крайният резултат 6:1 бе оформен от влезлият като резерва Асен Русинов в 87-а м.

Наставникът на „Локомотив“ Николай Христозов сподели за MediaNews, че е доволен от резултата и от играта като цяло, но макар и срещу непретенциозния съперник са проличали и доста грешки, които трябва да бъдат отстранени в процеса на работата. Христозов допълни, че предстоят още две контроли срещу отбор от Израел, които ще се изиграят на 2 и 9 август от 18:30 в Правец.

Двата отбора играха в следните състави:

ОФК „Локомотив“: Хр. Иванов, В. Иванов, Н. Ганчев(к), В. Сапунджиев, Ал. Стоянов, Св. Валериев, Мих. Бешев, Деян Иванов, Пл. Спасов, Кр. Йотов. Резерви: Н. Николов, Ив. Кирилов, Н. Маринов, Ас. Русинов, Йоан Цанев.

Ст.треньор Николай Христозов

ОФК „Партизан“ – Д. Стоименов, Г. Великов, Г. Петков, Здр. Кръстев, Л. Иванов, Т. Любомиров, Р. Ников, Орл. Устинов, Кал. Тодоров, Момч. Стоянов, Мих. Милчев. Резерви: Дим. Иванов, Милен Тонев, Влад. Димитров, Крист. Иванов.

Ст.треньор: Любомир Иванов