Преди старта на първенството, ръководството на Локомотив договори шест проверки. Старши треньорът Николай Христозов заяви за MediaNews, че той е искал да уредят контроли с отбори от другите групи, но това се оказало по-трудно.

„Трудно стана да се договорим с отбори от другите групи, защото ние започваме по-късно сезона – 24 август., а другите групи – Югозападна Трета и Втора професионална лига започват много по-рано. Така че сме малко ощетени от тази гледна точка и трябва да играем с отбори от нашата група. Моята амбиция беда направим срещи с отбори от Б-група, от Югозападната, дори от Югоизточната. Имахме разговори с някои отбори, за да видим какво е нивото в останалите групи, но нямаше как, предвид развитието на графика на нашия сезон. А колкото до Видин и Берковица, и двата отбора имат традиции в тази група. Със сигурност няма да направят отбор само за участие. Мисля, че тази година, въпреки малкото отбори, които са в групата, конкуренцията ще бъде по-голяма. За мен лично мога да кажа, че ни предстои интересна Северозападна Трета лига.”

Основната цел в селекцията на треньора Николай Христозов за предстоящия сезон на Северозападната Трета лига е привличането на централен защитник и крило, с които съставът ще бъде напълно окомплектован, а конкуренцията за всеки пост на терена засилена.