Мачът започна повече от добре за „червено-черните”, които още в 3-а минута откриха резултата с гол на Иван Велчев, след бърза контраатака. Домакините от Ботевград бързо се съвзеха от ранното попадение и в 10-та минута Николай Миков възстанови равенството. 5 минути по-късно, ВалдемарАсенов направи пълен обрат, отбелязвайки втори гол за домакините. До края на полувремето двата отбора си размениха няколко опасни положения, при едно от които гредата спаси мездренчани от трето попадение.

Втората част на мача започна обещаващо и за двата тима. Играта бе динамична,с атаки и към двете врати, но липсваше точният удар.Все пак в средата на полувремето Иван Алексиев от „Балкан” покачи на 3:1. Гостите от Мездра обаче не се отказаха и продължиха да търсят нов гол и в 76-а минута Кристиян Йотов отбеляза за 3:2.

През втората част на мача старши треньорът на Локомотив Николай Христозов направи само три смени, като пусна в игра Кристиян Атанасов, Кристиян Димитров и Николай Иванов. Заднешната контрола Христозов не можеше да разчита на повечето от своите играчи поради контузии и заболяване.

Наставникът на мездренчани Николай Христозов заяви за MediaNews, че въпреки загубата е доволен от играта на отбора, но има още какво да се желае. Той допълни, че в оставащите две проверки и в самите тренировки ще се изчистват пропуските, а и отсъстващите футболисти вече ще бъдат на разположение.

За „Локомотив” играха Цветелин Ставрев, Ваньо Иванов (70 мин. Николай Иванов),Димитър Димитров (60 мин. Кристиян Атанасов), Васил Сапунджиев ,Йоан Цанев, Михаил Бешев ( 55 - Кристиян Димитров), Светослав Валериев, Ивайло Бояджиев,Иван Кирилов,Кристиян Йотов и Иван Велчев

Старши треньор - Николай Христозов

В предпоследната контрола ОФК "Локомотив" (Мездра) приема третия в есенното класиране на Югозападната Трета лига отбор на Чавдар (Етрополе). Двубоят ще се играе на 10 февруари, от 14:00 часа,

Последната проверка на мездренчани е на 17 февруари (събота), срещу Партизан (Червен бряг), заемащ 11-то място през есенния дял на шампионата.