Кметът обясни на своите съграждани, че в сферата на пътната инфраструктура за последната година са инвестирани близо 16 милиона лева, броят на възстановените улици в града е 45, а с помощта на правителството вложените средства за ремонт на пътища в населените места от общината са над 360 000 лева. Сетне кметът риторично попита гражданите дали са вярвали, че Водния проект ще приключи и каза: „Смело можем да заявим, че Водният цикъл вече не е в града. Напълно е завършен Етап 1, а за Етап 2 предстои да бъде издаден Акт 16. Пречиствателната станция е въведена в експлоатация, всички отчуждителни процедури за довеждащия водопровод са приключени и предстои да бъде издадено разрешително за строеж”.

Каменов посочи, че в сферата на образованието са вложени инвестиции в размер на близо 6,5 млн. Той информира гражданите, че към момента местната администрация изпълнява 20 проекта на стойност 157 милиона лева, санирани са още 16 блока, сградата на Община Враца и Градската концертна зала са обновени, стартирал е ремонтът на Централната пешеходна зона. Градоначалникът сподели новината, че освен одобреният проект за нови 5 социални услуги, предстои подписването на договор за над 2 милиона лева за още услуги за възрастни и хора в неравностойно положение.

Той изрази задоволството си от повишеното доверие на гражданите към общинската администрация, към която са подадени над 850 сигнала, от които близо 680 са разрешени от експертите. Каменов се отчете пред гражданите и във връзка с дейността на звено Инспекторат, и за преструктурирането на ОП „БКС“, за приходите от Синята зона и увеличеният брой на туристите в града.

В публичният отчет стана дума и за инвестициите в областта на спорта. Каменов отново попита хората в залата дали са вярвали, че е Ботев Враца ще бъде в елита на българския футбол и призна - "и аз не вярвах". Сетне обясни, че освен средства за любимия на врачани отбор, са възстановени двете игрища в кварталите „Сениче“ и „Дъбника“ и предстои внасянето в Министерски съвет на проект за реконструкция на Волейболната зала на стойност 1,2 милиона лева.

В своя отчет Каменов не отмина и предизвикателствата пред екипа му. „Проблемът с безстопанствените кучета е сериозен, като стъпка в тази посока ще предвидим средства в Бюджет 2019 година за довършването на общинския приют. Тролейбусният транспорт също е сериозно предизвикателство пред мен и моя екип, но вече имаме изготвено проектно предложение за дизелови автобуси, което ще бъде подадено до Фонд на фондовете“- обясни той.

Кметът се обърна към хората в залата и заяви, че с общите усилия на всички Враца със сигурност ще стане един модерен европейски град и допълни „Нищо нямаше да бъде възможно, без подкрепата и градивната критика на всеки един врачанин. Началото бе поставено и с моя екип ще продължаваме да работим за още видими резултати”.