От Община Видин съобщиха, че посетителите на панаира ще могат да разгледат изделия от прочутата троянска керамика, както и от други майстори-занаятчии от цяла България и традиционната изложба на Патриотичен клуб "Бдинци”. Ще има демонстрации на приготвяне на известни марки хранителни продукти на място, много атракциони и места за забавление.

В програма на панаира ще вземат участие български и сръбски популярни певци. Старт на концертите на 25 август ще даде Веселин Маринов. Освен това, всяка вечер в програмата ще се включват самодейни състави от региона и духови оркестри.

Със заповед на кмета на Община Видин е определено работно време на временните обекти за хранене и търговия на дребно, на люлките и атракционите - от 10.00 до 2.00 ч., с ползване на озвучаване до 23.00 ч., при стриктно спазване на допустимите норми на шум. За участниците в атракционния кът с люлки, стрелбища и други увеселителни съоръжения - до 22.00 ч. Входът за посещение на панаира, както и на концертите, е свободен.

За обезпечаване на сигурността и реда ще се грижат полицейски служители от Областната дирекция на МВР, за което има сключен договор, както и служители от звено "Охрана“ към Общината.

Община Видин кани гражданите и гостите да посетят традиционния есенен панаир и да се насладят на богатата програма, която започва всяка вечер в 20.30 часа, а концертите на индивидуалните изпълнители - в 21.00 часа!