"Това уникално по рода си спортно събитие придоби такава слава и престиж в световен мащаб, че чуждестранната преса го нарече "малката хандбална олимпиада”, се казва в поканата за участие в турнира, а Международната федерация по хандбал го определя като "най-важният турнир по хандбал в света". Благодарение на важната му спортна и социално-културна стойност, турнирът получи престижно признание от Международния олимпийски комитет и от италианския комитет на УНИЦЕФ.

Ето защо, благодарение на предишните престижни издания, "Световната купа на Интерамния" е център на световния интерес, намирайки място сред най-стимулиращите и добре познати прояви.

Освен това не трябва да забравяме, че освен олимпиадите няма друго спортно събитие, което да събере на едно място множество отбори от различни страни, представляващи петте континента, и че това е уникално преживяване за всички участниците, както от човешка, така и от спортна гледна точка.”

Съгласно регламента на International Handball Tournament “46th Interamnia World Cup” - Memorial “Giorgio Binchi”, участниците в турнира ще бъдат разпределени в шест възрастови категории - университетски отбори - младежи и девойки над 18 г. (родени през 1999 г. и преди), младежи и девойки над 18 г. (родени през 1999 г. и преди), U18 (под 18 г., родени през 2000 г.), U16 (под 16 г. родени през 2002 г.), U14 (под 14 г., родени през 2004 г.) и U12 (под 12 г., родени през 2006 г. и по-млади).

"По предварителни данни за участието на ХК Локомотив в "Световната купа на Интерамния" ще са необходими около 18 000 лв., сподели пред MediaNews Георги Валентинов, председател на Зонален хандбален съюз "Витоша". Надяваме се да осигурим една част от тази крупна сума от спонсори. Ще разчитаме и на финансова помощ от Община Мездра в рамките на заложените в Бюджет 2018 г. средства за целево подпомагане на детско-юношеския спорт”.