Жребият за шампионата в новосформираната Северозападна Трета лига и традиционната среща с представители на клубовете в нея ще се проведе на 3 август във Велико Търново, съобщи днес директорът на отдел "Първенства и турнири" в Българския футболен съюз Антон Попов, преди тегленето на жребия за Първа лига. Първенството в бившата "В" група ще започне на 14 август (неделя), когато ще се играят срещите от първия кръг.

На този етап не се знае дали в новата лига ще участва отборът на Локомотив 2012 (Мездра), който в края на месец май изпадна от "Б" група. До момента са водени само разговори между ръководството на клуба и Общината, но все още няма яснота относно финансирането на клуба за следващия сезон.

Както вече съобщихме, почти всички досегашни футболисти и треньори на тима вече си намериха нови отбори. В клуба засега остават само администраторът Андриян Димитров и треньорът Валентин Пешунов.

Неясно е бъдещето и на другия мездренски клуб - Локомотив 1929, който през миналия сезон игра във Врачанската "А" областна група. Спонсорът на отбора Кунчо Кузманов също е разговарял с бившия професионален клуб за съвместно участие в Трета лига, но на този етап не е дал своя отговор. Очаква се това да стане в средата на следващата седмица.

Първенството в "А" ОФГ - Враца ще стартира в края на месец август.