Виктория Христова
Виктория Христова

В подкрепа на Дамяновска се изказа и Борислав Банчев от "Либерален алианс". Той дори каза в прав текст, че Виктория Христова няма качества да управлява транспорта в града и назначаването й е политическо.

Десислава Иванова от ГЕРБ призова колегите си да уважават хората, които са кандидатствали за неудобния шефски стол на предприятие, което не е в добро финансово състояние.

В дебатите се включи и кметът Калин Каменов, който изрази мнение, че на младите хора трябва да се даде шанс и добави: "След шест месеца, ако тя не се справя с работата си, в правомощията на Общинския съвет е да й поиска отчет и да прецени дали да я отстрани от длъжността."

След като председателят на съвета Румен Антов отбеляза, че всички законови изисквания при конкурса са спазени, местните сенатори гласуваха. С 21 гласа "за", 8 "против" и 4 "въздържал се" за управител на "Тролейбусен транспорт" беше избрана Виктория Христова.

Пред медиите Христова каза, че на този етап се въздържа от коментар. Тя заяви, че в дружеството има доста работа за вършене, времето ще покаже дали се справя, като управител и уточни, че задачата й е оздравяване на дружеството и развитие на автобусния и тролейбусен транспорт в града.