На следващия ден, 8 декември (четвъртък) от 17:00 часа в читалнята на градската библиотека ще се състои лекция на тема "Християнски мотиви в българската поезия” и ще бъде открита фотоизложба "Православните храмове във Врачанска епархия”.

Традиционният Международен детски турнир по художествена гимнастика "Коледни звездички“ ще се проведе на 10 декември (събота) от 10:00 часа в Основно училище „Христо Ботев“. Официалното откриване на спортната проява е от 13:00 часа.

На 15 декември (четвъртък) от 17:00 часа в читалнята на библиотеката ще се състои Коледен празник на местните литератори и художници и ще бъде отбелязана 45-годишнината от създаването на Градската художествена галерия.

На 21 декември (сряда) от 18:30 часа в ресторант "Родина” е награждаването на 10-те най-добри спортисти, треньор и отбор на годината на Община Мездра.

Кулминацията на коледните тържества ще бъде концертът на популярната народна певица Николина Чакърдъкова, който ще се състои на 23 декември (петък) от 17:30 часа в Дома на железничаря.

Навръх Рождество Христово, 25 декември (неделя), от 10:30 часа в сградата на бившото АПК ще се проведе традиционният Коледен турнир по шахмат.

Тържественото посрещане на Новата година ще стане в полунощ на 31 декември срещу 1 януари на площад “България”.