© Facebook

Отборът на „Локомотив” ще участва с 22 деца – родени 2010 и 2011 година. В двубоите от двете възрастови групи ще се изиграят в две полувремена по 20 минути, с 10 минути почивка между двете части и хокейни смени при спряна игра. При показан червен картон, играчът напуска терена, а на негово място влиза друг състезател. В следващия двубой, получилият червен картон футболист, има право да играе.

Осем отбора ще вземат участие при родените 2010 година. Те са разделени в две групи по четири, като тимовете ще играят по системата „всеки срещу всеки”.

В група "А" попадат отборите на „Шипка старс” (Асеновград), „Троян” (Троян), „Несебър” (Несебър) и „Звезденбург 2010” (Бургас).

В група "Б" са съставите на „Локомотив” (Мездра), „Янтра” (Габрово), „Созопол” (Созопол) и „Звездичка 2011” (Бургас).

Мачовете ще се играят на Спортно игрище „Звездичка Арена” в комплекс „Славейков” – Бургас. В първия ден ще се изиграят две контроли - "Янтра" - "Шипка старс" и "Локо" (Мездра) - "Троян".

Турнирът в тази възрастова група ще бъде открит в петък - 13 ноември, със срещата между "Троян" и "Шипка старс". След тях са двубоите "Локомотив" (Мездра) - "Янтра" (Габрово), "Звездичка" - "Локомотив" (Мездра), "Созопол" - "Янтра", "Несебър" - "Троян" и "Звезденбург"- "Шипка старс".

В съботния ден ще се изиграят 6 мача. Първият изправя един срещу друг "Несебър" и "Звезденбург". След тях са срещите "Созопол" - "Звездичка", "Несебър"- "Шипка старс", "Созопол" - "Локомотив" (Мездра), "Звезденбург" - "Троян" и "Звездичка" - "Янтра".

В полуфиналните срещи ще играят първият от група А срещу втория от група Б и вторият от група А срещу първия от група Б. В неделния ден ще са мачовете за 5/6, 7/8 място и малък финал. Големият финал в тази възрастова група е от 12:00 часа.

В другата възрастова група, родени 2011 година, участие ще вземат 5 отбора - "Локомотив" (Мездра), "Шипка старс" (Асеновград), "Несебър", "Звезденбург 2011" (Бургас) и "Звездичка 2012" (Бургас). Мачовете ще се играят на Спортно игрище "Планекс Арена", в двора на Университет „Проф. д-р Асен Златаров”, в комплекс „Славейков”, по системата „всеки срещу всеки”.

В четвъртък са срещите "Звезденбург" - "Локомотив" (Мездра) и "Звездичка" - "Шипка старс". Във втория ден от турнира ще се изиграят четири двубоя - "Шипка старс" - "Локомотив" (Мездра), "Несебър" - "Шипка старс", "Звездичка" - "Звезденбург" и "Несебър" - "Звезденбург".

В събота и неделя са останалите двубои - "Звездичка" - "Несебър", "Звезденбург" - "Шипка старс", "Несебър" - "Локомотив" (Мездра) и "Звездичка" - "Локомотив" (Мездра). Награждаването е в неделя, от 11:15 часа.

Организаторите са осигурили фото-заснемане и медицинско обслужване за всеки мач. Съдиите и делегатите ще бъдат изпратени от Зоналния съвет на БФС - Бургас.

Всеки отбор, независимо от мястото на класиране, ще получи купа и сертификат, а всяко дете, участващо в турнира - златен медал и грамота. Предвидени са и индивидуални награди за най-изявилите се футболисти.

Припомняме, че през пролетта на 2019-та, малките "железничари" завършиха осми в Националния детски турнир "Футболни звезди на България", където спечелиха награда за Феърплей в своята възраст. През есента на миналата година, те завършиха шести в същия турнир. А през юни, тази година, двете формации на "Локомотив" заеха съответно 9-то и 6-то място в турнира, провел се в Бургас.