До конфликта между двамата се стигнало след като в разгара на служебното парти заместник-кметът отправил цинични изрази по адрес на своя колега и неговата майка, уронващи тяхната чест и достойнство, когато Тотков направил забележка на ди джея да престане да допуска Илиев до микрофона, който цяла вечер се изявявал като… певец.

Последвало спречкване между тях пред погледа на кмета на Мездра, като само бързата намеса на присъстващите на сцената Добромир Александров, главен експерт "Сигурност - отбранително-мобилизационна подготовка" и новоназначеният директор на Общинското предприятие "Чистота" Владимир Стоянов предотвратило свадата да прерасне в бой.

Балнеологичен център "Камена" - Велинград

"Крайно недопустимо е лице на такава изключително отговорна и престижна позиция, каквато е тази на заместник-кмет на една община, да си позволява фриволно поведение, просташко отношение и да използва речник на обидата, цинизма и вулгарността", се казва в жалбата на Стилиян Тотков до Общинския съвет.

"Чувствам се изключително възмутен, огорчен и разочарован от случилото се. Виждам пред очите ми как с всеки изминал ден микроклиматът в администрацията става все по-лош и по-неприятен. Как няма уважение между хората в тази сграда, как се демонстрира високомерие и надменност от страна на отделни лица в администрацията. Случват се неща, които са недопустими и нелогични. За всичко това огромна заслуга имат именно част от ръководните фактори в Общината - въпросният г-н Илиев и секретарят г-жа Джамбазка. Налаганата и превърната (особено от нея) в практиката политика на наслагване на страх сред служителите и на разделение сред колектива е тотална…

Не мога да повярвам, че доживях да дойде време, в което заместник-кметът на Община Мездра да ме обижда и по недопустим начин да споменава в лицето ми половите органи на майка ми, а няколко месеца преди тази случка пък Секретарят да отправя обидни квалификации по мой адрес, да коментира в негативен аспект личността ми и да принуждава вече бивш наш служител и колега от моя отдел да не общува с мен. и да го манипулира. Чест му прави, че не се повлия и в знак на протест спрямо нейното отношение напусна Общината.

Създадоха се "приятелски кръгове" в администрацията, като ежедневно се демонстрира двоен стандарт в отношенията спрямо едни и по съвсем друг начин е отношението на тези двама ръководители спрямо други служители и служителки", пише в заключение Тотков.

Стилиян Тотков има над 20-годишен стаж в Община Мездра. В момента той заема длъжността главен експерт "Общинска собственост, икономика и търговия". Освен това е ръководител на звеното за защита на потребителите към общината и председател на общинската експертна комисия по категоризиране на туристическите обекти.

Сашо Илиев беше назначен за заместник-кмет на община Мездра в началото на месец април тази година, с ресор "Финанси, икономика, проекти и общинска собственост". Той е бивш началник на отдел "Общинска собственост и икономика" в Община Враца през периода 2012-2015 г. Работил е също в общинската фирма "Вестител" и в поделението на "Главболгарстрой" в Казахстан.