Директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Янко Янколов поздрави възпитаниците на Детското полицейско управление, като им пожела много хъс победа в отделните дисциплини - "Полицейска лична защита", "Безопасност по пътищата" и "Оказване на първа долекарска помощ.

В националното състезание в столицата ще участват малките "полицаи“ от Детското полицейско управление при ОУ "Св. св. Кирил и Методий": петокласниците Станислав Стоянов, Мартин Венциславов и Тодор Цонев, и четвъртокласникът Цветомир Евлогиев.

Националната програма "Детско полицейско управление" е инициатива на МВР и се реализира от служители на МВР, от структурите на „Охранителна полиция“, „Пътна полиция“ и „Криминална полиция“. В учебната програма са включени часове по безопасно поведение на пътя, курс по лична защита, оръжезнание, криминалистика, участие в полицейски проверки. Целта е чрез теоретични и практически занимания децата да получат знания и умения за опазване на своя живот и този на приятелите си, за справяне в трудни ситуации, вкъщи, на улицата, за своите права и отговорности, за работа в екип, уважение и толерантност към другите. Проектът запознава учениците с правата и задълженията, които имат като пълноправни членове на обществото.