Тон на първомартенското настроение зададе Духов оркестър „Дико Илиев“ с изпълнения на открито пред Младежкия дом. На входа всеки от публиката бе посрещнат с мартеничка за здраве и късмет. Концертната програма откриха гласовитите изпълнители от Мъжки хор с две български творби – „Моята молитва“ по стихове на Христо Ботев и обработка на тригласната народна песен „Що ми е мило и драго“.

С необичайна интерпретация на Дико-Илиевото хоро „Билка“ на сцената се изяви мандолинният оркестър. Музикантите изпълниха и „Обливион“ на Пиацола. Солистките от Фолклорна формация „Огоста“ изпяха едни от най-мелодичните български народни песни.

Игрохорците от Представителен и танцов ансамбъл „Пъстрина“ изненадаха публиката с нови композиции - „Добруджанско настроение“ и „Сватбари“, а малките танцьори изиграха любимите си „Еленино хоро“ и „Ръченица“.

На финала публиката, която сподели празника със самодейците, бе впечатлена от таланта им – плод на много усилия и репетиции. Голяма награда за нашите творци бяха бурните и аплодисменти.