Атанас Атанасов е рекордьор по участия с фланелката на мездренските „железничари” във втория ни футболен ешелон - 267 мача. В тях отбелязва 66 гола, с което се нарежда на второ място във вечната ранглиста на най-добрите реализатори на клуба.

През сезон 1974/75 играе в Ботев (Враца) в „А” РФГ, а през 1981/82 за кратко облича екипа на Искър (Роман) в зоновите групи.

В спомените на любителите на футбола Парчето ще остане завинаги като ненадминат майстор на дрибъла и финта, на техничните отигравания на топката и атрактивните точни попадения с удари от движение или от статични положения.

Атанас Атанасов почина на 18 август 2015 г. на 63-годишна възраст.

Футболна Мездра се прекланя пред светлата ти памет, Майсторе!

На снимките:

1. Локомотив (Мездра) - 1980/81, Северна “Б” РФГ. Ат. Атанасов-Парчето е четвъртия на първия ред (клекнали) отдясно-наляво.

2. ЖСК-Металург (Мездра) - шести в Северната “Б” РФГ през сезон 1976/77. Ат. Атанасов-Парчето е четвъртия на първия ред (седнали) отдясно-наляво.

3. ЖСК-Металург (Мездра) - сезон 1975/76. Ат. Атанасов-Парчето е третия на втория ред (прави) отдясно-наляво.

4. Металург (Елисейна) - трети в Северната „Б” РФГ през сезон 1971/72. Ат. Атанасов-Парчето е първия на първия ред (клекнали) отдясно-наляво.

5. ЖСК-Металург (Мездра) - първата половина на 70-те години на XX век. Ат. Атанасов-Парчето е втория на втория ред (седнали) отдясно-наляво.

6. Металург (Елисейна) - четвърти в Северната “Б” РФГ през сезон 1972/73. Ат. Атанасов-Парчето е третия на първия ред (клекнали) отдясно-наляво.

7. Металург (Елисейна) - първата половина на 70-те години на XX век. Ат. Атанасов-Парчето е втория на първия ред (седнали) отдясно-наляво.

8. Металург (Елисейна) - първата половина на 70-те години на XX век.