Това е втората по ред благотворителна инициатива на Сдружението “Да дарим усмивка”, създадено от д-р Асен Цеков и приятели от групата на „Софийски мотористи”.

В едно свое интервю, избраният за „Млад лекар на годината -2018” в София, д-р Цеков споделя, че: „Идеята се роди супер случайно. Точно преди една година ни дойде идеята “Да дарим усмивка”. Иначе да помагаме на домове, деца и хора в нужда, започнахме преди 3-4 години, когато за първи път попаднах точно в този дом. Тогава видях как децата ходят по джапанки и по чорапи в кишата и снега. В онзи момент нещо се пречупи в мен.”

Той допълва, изборът на Дома в Роман е направен по много причини „Първата е, че тук са най-много деца от всички домове които сме посещавали. Тук са 33 деца, плюс-минус 2-3 деца през всеки един момент от годината. Второ това не е един дом. Това са три дома под един покрив. Третата причина е че тук мизерията е голяма. Тук имат най-много нужда от помощ, затова е и основният дом който посещаваме”- допълва лекарят моторист.

Тази година амбицията на младите хора от трите организации е да подарят не само концерт и усмивки, но и истинска Коледа на децата от Комплекса за социални услуги на деца и лица с увреждания (КСУДЛУ) в град Роман. За тази цел те разпространиха в социалните мрежи от какво се нуждаят най-много децата и за какви подаръци мечтаят.