Възпитаниците на Наташка Гоцева и Мария Иванова бяха подготвили специален поздрав за служителите на реда и закона. В знак на уважение и респект към отговорната и нелека работа на полицаите, малките четвъртокласници подариха нарисувани от талантливите малки художници Каролина Коцева и Светослава Узунова, икони на светеца покровител на полицаите "Св. Архангел Михаил" и портрет на полицай.

В израз на благодарност за гостоприемството и прекрасната съвместна работа с домакините от библиотеката, децата поднесоха икона на светеца и на тях.

От името на домакините, завеждащият Детски отдел в библиотеката Димитрина Иванова поздрави децата и разказа накратко за повода на тази среща.

От своя страна инспекторът от Детска педагогическа стая Даниела Стоянова бе подготвила интересна презентация за историята на създаването на полицията като държавен орган, за първото полицейско управление в Мездра и за различните подразделения на полицейските служители. Децата показаха изключителни познания за работата на полицая, за техните отговорности и най-вече, за отличителните характеристики на полицейските униформи.

Даниела Стоянова разясни на малчуганите как и къде се обучават полицаите, а чрез занимателната игра провокира вниманието им по време на урока. Най-активни в разговора бяха Марио, Томи и Ралица, чийто баща се оказа полицай.

На срещата присъстваха старши инспектор Ивайло Гешев - началник група "Охранителна полиция" при Районното полицейско управление в Мездра, редови полицаи от охранителните служби и сектор "Пътна полиция", както и експерт криминалист. Те се включиха в най-интересната част от срещата и проведоха съвместна "акция" с любопитковците. Полицаите запознаха децата с използваните уреди и инструменти в ежедневната им работа. Децата видяха и изпробваха как се работи с дрегер за установяване на наличието на алкохол, как се вземат отпечатъци при разкриване на престъпление и други.