© Агенция "Митници"

С плакет и грамота също беше отличен и отделът „Борба с наркотрафика" в Териториалната дирекция Митница София за операция на летище София, при която бе задържано голямо количество метаамфетамин в пратка с ванилия, идваща от Мексико.

Специална грамота получи и отделът "Борба с наркотрафика" в Териториална дирекция Митница Бургас заради резултатите им в борбата с наркотрафика на ГКПП Капитан Андреево.

Международните и национални награди бяха връчени още на магистрати и полицаи в конкурса „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж“. На церемония в Благоевград бяха отличени институции, експерти и организации, чиято дейност е насочена към борба с наркопроизводството, трафика на наркотици и организираната престъпност.

Конкурсът „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж“ се организиран от Общински съвет по наркотични вещества в Благоевград, с председател Магдалена Рахова. Той се провежда от 2009 г. и е посветен на италианския прокурор и виден борец срещу мафията Джовани Фалконе.