© Община Враца

„След проведените срещи с кметовете на общини, през които преминава похода, взехме решение да организираме Ботева щафета. С моите колеги ще направим всичко необходимо, за да обезпечим нормалното провеждане на регионалния поход“ – заяви Каменов и допълни, че в подготвената програма за тазгодишните чествания са предвидени тематични вечери на водното огледало, събития и концерти на открито, както и тържествена вечер, посветена на Деня на Враца.

Председателят на Общинския съвет д-р Христов направи предложение да бъде проведено тържественото заседание на местния парламент на 1 юни.

Ботеви дни 2021 ще бъдат открити на 27 май, а програмата на честванията включва: Тематични спектакли на водното огледало зад паметника на Христо Ботев; Концерти на Симфониета Враца, танцовите състави „Радост“ и „Хемус“, Илия Луков и духовия оркестър; Рецитал-конкурси за изпълнения на Ботева и възрожденска поезия; Поклонението на връх „Милин камък“, „Йолковица“ и „Околчица“; Детски футболен турнир; Велопоход „Козлодуй-Околчица“.

© Община Враца