Гостите започнаха по-активно мача и още в самото начало можеха да поведат в резултата - опасни удари към вратата отправиха Цветан Николов-Бербатов, Георги Янев и Радослав Георгиев. В 22-ата мин. след самостоятелен пробив и недоразумение в отбраната на „червено-черните” Станислав Димитров-Бекъма изведе командата на кмета Коно Жилковски едни гърди напред - 0:1.

В 33-ата мин. опитният плеймейкър Костадин Пилитов завърши майсторски двуходова комбинация с Илия Илиев и технично възстанови равенството - 1:1. Малко по-късно добра възможност се разкри пред тарана на локомотивци Валдемар Стоянов, силният му изстрел от движение обаче премина на сантиметри от вратата.

Секунди преди почивката Георги Янев се оказа най-съобразителен след центриране от корнер на Боян Цеков-Доктора и от малък ъгъл се разписа за 1:2 - попадение, оказало се последно в мача.

След почивката домакините се опитаха да стигнат поне до изравняване. Най-чистото положение бе в 73-ата мин., когато Валдемар Стоянов стреля атрактивно от въздуха след ъглов удар, но вратарят на моравчани Пламен Маринов с плонж изби влизащата под гредата топка в корнер. Гостите отвърнаха с опасна контраатака и удар на голмайстора на групата Иван Иванов.

Любопитен момент се получи в 80-ата мин., когато мездренчани направиха вътрешна смяна в отбора; на вратата застана влезлият като полеви играч резервен страж Кристиян Тончев, а вратарят Веселин Цветковски заигра като централен нападател. Три минути по-късно Цветковски можеше да донесе точката за своя тим, но не успя да прехвърли колегата си Маринов.

След тази загуба, която е четвърта за отбора от началото на кампанията, Локо (Мездра) вече дели второ-трето място в подреждането заедно с Огоста (Хайредин) - двата отбора имат по 53 точки, но хайрединци са с по-добри допълнителни показатели. Лидер в класирането три кръга преди края на шампионата е Манастирище с 55 т. и мач по-малко. Околчица (Моравица) е четвърта с 45 т., следвана от Скала 2015 (Оселна) с 42 т.

В следващия кръг Локо (Мз) гостува на аутсайдера Строител (Кунино), а Околчица (Моравица) приема Искър 1923 (Роман). И двата мача са на 20 май (събота) от 18:00 часа. Поради отказването на Скала (Зверино) Скала 2015 (Оселна) по програма почива.