В Мездра почетоха 145-ата годишнина от гибелта на Апостола на свободата Васил Иванов Кунчев. Десетки граждани, ученици и общественици застанаха пред погледа на Апостола, за да изразят своята почит към делото и личността му, и да съпоставят своето днес със завещаното от него.

Поклонението пред паметта и подвига на Левски бе открито от кмета на Мездра Генади Събков, който произнесе слово за подвига и саможертвата, за живота и безсмъртието на Дякона. Своето преклонение пред делото на Апостола засвидетелстваха и депутатите от 6-ти избирателен район - Враца Николай Иванов и Иван Генов.

Рецитал по стихове за Левски изнесоха децата от клуба по художествено слово "Приказен свят” при Центъра за подкрепа за личностно развитие - Мездра, с ръководител Соня Цекова и децата от 3 "б" клас, с ръководител Лилия Христова. Вокална група „Детски свят”, към Центъра, с ръководител Анета Петкова изпълниха песен за Апостола.

С едноминутно мълчание и падане на колене, гражданите сведоха глави пред паметника на Левски.

В знак на признателност и преклонение бяха поднесени венци и цветя от името на Община Мездра, Общинския съвет на БСП и депутатите Николай Иванов и Иван Генов.