Да бъде фризьор е детската мечта на Нина. В най-ранна възраст модели са косите на куклите ѝ, а след това и нейните съученици.

Преди да навърши пълнолетие Нина получава възможността да се докосне до магията на тази професия и да се учи от доказани професионалисти.

„На 17 години се докоснах до професионалистите, знанията и опита им. Благодарение на леля Стефка и нейната дъщеря Поля, аз успях да работа вече професионално“, разказа за MediaNews Нина Петкова.

След получените нови знания и умения, фризьорката сбъдва своята детска мечта, отваряйки собствен салон. Малкият и уютен салон предлага приятна и модерна атмосфера, а с годините професионализмът и креативността печелят верни приятели и редовни клиенти.

„Отношението – това е ключът към доверието на редовните клиенти. С грижа към косата и тяхното самочувствие“, допълни още тя.

Мая Тошева, която живее и работи в София, е дългогодишен клиент на Нина. Тя сподели за MediaNews, че се доверява само на салон „Блясък“ и всеки месец го посещава.

„Всяка една професия си има призвание, но специално тази е такава, че доставя удоволствие на човека на момента. Сядаш и след 15 минути си доволен, защото Нина е професионалист и съобразява тена на кожата с подходящия цвят на косата и съответната прическа. Подходът към човека е много важен“.

По повод 20-годишния юбилей бе организирана и празнична томбола. Наградата – подаръчен ваучер, за процедури в салона, отиде в ръцете на Теменужка Петкова.