MediaNews се отзова на сигнал на граждани, живеещи в кв. 101, които се оплакаха от непрекъснатия теч от водопровода по улица "Пейо Яворов”. Те с тревога споделиха, че това продължава вече втори месец и никой не предприема мерки. Цялата напречна ул. "Александър Стамболийски” представлява малко заблатено пространство, позеленяло вече от тинята. Гражданите изказаха недоволство от това, че преди известно време течът на ул. "Яворов" уж бил отстранен, но от седмица водата е избила 10 метра по-надолу и не спира.

Пред гаражите на живеещите в блока беше се образувала кална рекичка, която една госпожа се опитваше да измете с метла. Гражданката пожела анонимност, но с тревога каза, че всички се притесняват за децата и внуците си, които играят в застоялата вода и ловят малки жабчета. Притесненията им са свързани с това, че тази зеленясала вода и тинята носят зарази, развъждат бактерии и се страхуват за здравето на децата си.


Другите притеснения на хората от квартала са свързани с безстопанственото отношение към изградената спортна площадка, която е потънала в боклуци. Входната врата е разбита, част от едната футболна врата - отрязана, а едното колче на тенис корта е почти прекършено.

Разбира се, не отрекоха, че вината за това състояние на спортното съоръжение е и в самите граждани, които недобросъвестно се отнасят към обществените придобивки.

И все пак те настояват или да се постави някаква охрана, или от Общинското предприятие "Чистота” поне периодично да почистват мястото, на което децата играят. Недоволство изказаха и от това, че в квартала бродят много бездомни кучета.

Тъжното в целия им разказ беше, че се чувстват пренебрегнати, защото живеели в края на града. Именно с това си обясняват безразличието, с което Община Мездра и "ВиК"-а се отнасят към проблемите им.