Точно 11:15 ч, 15 мощни машини и още 12 автомобила се включиха в благотворителната инициатива. На сборния пункт – Общинският пазар в Мездра , се събраха над 30 любители на моторите, част от които бяха откликнали на призива на организаторите и пропътуваха стотици километри заедно със семействата и приятелите си, за да подкрепят ДОБРОТО! Тази година благотворителната инициатива продължава, сподели един от инициаторите Румен Найденов.Той подчерта, че средствата за закупуването на продуктите от първа необходимост са събрани доброволно от участниците, и че тази инициатива ще продължи и занапред.

За поредното сторено добро, тук се събраха рокери коледари от Мездра, Враца, София, Варна, Етрополе, Габрово, Козлодуй, Ловеч и Челопеч, които не се побояха от студеното време и пристигнаха и с мотори, и с автомобили. Сред цялото това многообразно „желязно семейство“ бе и най-малката рокерка - 2-годишната Поля от Враца, заедно с мама и тати. Поля гордо позираше на мощното возило и поздравяваше всички с най-щастливата усмивка, даряваща и надежда, и вяра, че доброто съществува.

В първия ден от своята обиколка „железните мъже“ ще посетят селата Долна и Горна Кремена, Крета, Ребърково, Моравица, Крета, Цаконица, Кален, Върбешница и Руска Бела, а утре ще потеглят към други села от общината - Брусен, Царевец, Старо село и Горна Бешовица .

След старта и обиколка на централната алея в железничарския град, съпровождани от полицейски ескорт, рокерите се отправиха към първото село – Долна Кремена, където бяха посрещнати от кмета Румен Серафимов, който поведе „желязната чета“ по тесните улички на селото, за да зарадват възрастните хора. Първата спирка бе пред дома на 88-годишната Виорета Петрова, която с просълзени очи благодари за неочакваната изненада и пожела здраве и благоденствие на младите хора.

Припомняме, че миналата година „железните мъже“, яхнали мощните мотори, зарадваха с коледни подаръци младежите от Комплекса за социални услуги и дейности за лица с увреждания /КСУДЛУ/ в Мездра.