В турнира могат да вземат участие всички желаещи фирмени, квартални и селски отбори, независимо от коя община са. В турнира нямат право да участват състезатели, картотекирани през пролетния полусезон на спортно-състезателната 2023/2024 г. в първенствата на Първа професионална футболна лига, Втора професионална футболна лига и Трета аматьорска футболна лига.

Таксата за участие е 15 лева на състезател, а минималната възраст на състезателите - 16 години. Всеки отбор се състои от минимум 10 състезатели, като в игра са 5 полеви играчи + вратаря. Системата за провеждане на турнира ще бъде уточнена на техническата конференция, в зависимост от броя на подадените заявки за участие.

Отборите, класирали се на I, II, III и IV място, ще получат купи, грамоти и парични награди: за първо място - 500 лв., за второ - 300 лв., за трето - 200 лв., за четвърто - 100 лв. Ще бъдат връчени две индивидуални награди от по 100 лв. - за най-добър вратар и за голмайстор на турнира, който ще бъде определен във фазата на преките елиминации, както и специална награда за феърплей също от 100 лв.

Заявки за участие в турнира се приемат до 26 април 2024 г. в стая №304, ет. 3 на Община Мездра, при Жанета Маринова - ст. експерт „Спорт и младежки дейности“. До тази дата водачите на отборите трябва да представят списък на състезателите и да заплатят таксата за участие в Център за административно обслужване в Община Мездра.

Техническата конференция и жребият за турнира ще се състоят на 26 април 2024 г. (петък) от 14:30 часа в Заседателната зала на четвъртия етаж в сградата на Община Мездра.

За контакти и допълнителна информация: тел. 0877 783 869 - Жанета Маринова и 0879 830 900 - Седефка Петкова, гл. експерт „Култура, спорт, туризъм“ в Община Мездра.

Наредбата за провеждане на XXIII открит общински турнир по футбол на малки врати е публикувана на официалната интернет страница на Община Мездра: https://www.mezdra.bg/