Вследствие на падналия сняг в част от населените места в община Враца е прекъснато електрозахранването- съобщиха от пресцентъра на Общината. Без електричество са селата: Баница, Върбица, Голямо Пещене, Девене, Мало Пещене, Мраморен, Оходен и Три кладенци. В село Лютаджик не работи част от уличното осветление, поради прекъснат ел. проводник от счупен клон.
За отстраняването на авариите в селата от 04.00 часа работят 4 екипа на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД, а още два екипа - в града, като се очаква до обяд ел. захранването да бъде възстановено. На всеки часа в Общинска администрация се актуализира информацията за обстановката в населените места.
Във всички села от община Враца е започнато снегопочистване, а главните артерии до тях са проходими, с изключение на село Вировско, където е аварирала снегопочистващата техника. По тази причина не е почистена и част от пътната отсечка Вировско-Тлачене. Предприети са мерки за изпращане на друга техника. Работи се по опесъчаването на стръмен участък между селата Власатица и Лиляче.