© СУ "Иван Вазов"

За тази цел учениците изготвиха информационен щанд и образователни брошури, чрез които да покажат и обяснят „Как да бъдем добри приятели и стопани?“. По атрактивен начин те разказаха за правата на кучетата, както и съвети и препоръки за хората, които изпитват срах от тях. Представиха и забавни рекорди и препоръчителни филми.

В актовата зала бе проведена и беседа с учениците от начален етап, където бе показана презентацията „Да опознаем кучетата“. Славена Стоянова и Йоана Константинова разказаха интересни факти и съвети за игри и забавления с животните пред малките ученици.

Възпитаниците на средното училище се включиха и във Виртуалния проект за осиновяване на куче от приюта в село Долна Кремена. Чрез гласуване, те избираха между пет от неговите обитатели. Резултатите след оспорваната надпревара за симпатиите на учениците спечелиха двете кучета – Тропчо и Козле.

В училището бе направена и благотворителна томбола. Учениците, които са направили дарение от минимум един лев, спечелиха награди - ваучери за кино, предоставени от Кино Royal Мездра и ръчно изработени сувенири от Виолина Минковска и Йована Василева от 12 б клас.

Участниците в томболата събраха 450 лв., които бяха предадени на Animal Help Mezdra. В инициативата се включиха 210 ученици, учители и помощен персонал. Със събраните пари от благотворителната томбола, учениците ще осиновят виртуално за една година две кучета от приюта - Тропчо и Козле, като поемат разходите за храна и медицински грижи.