В консултациите взеха участие Яна Нинова представител на КП „ГЕРБ-СДС“, д-р Илиана Михайлова и Наталия Христова на БСП, Мирчо Мирчев - ДПС, Стефан Красимиров – представител на „Има такъв народ“ и Цветан Йолашки – КП „Демократична България – Обединение“. От коалиция „Изправи се! Мутри вън!” – не присъстваха.

Съгласно утвърдената методика от ЦИК „Има такъв народ“ ще разполага със 77 места в комисиите, „ГЕРБ-СДС“ - с 75 места, БСП - с 47, КП „Демократична България – Обединение“ – 45, ДПС и „Изправи се! Мутри вън!” с по 42.

„Има такъв народ“ ще имат 34 ръководни места (председатели, зам.-председатели и секретари), „ГЕРБ-СДС“ – 33, БСП - 19, „Демократична България – Обединение“ – 18, ДПС - 15, „Изправи се! Мутри вън!” - 7.

Представителите на политическите сили на „Има такъв народ“, БСП и КП „ГЕРБ-СДС“ имаха възражения относно разпределението в 328-те места в 42-те секционни комисии. Стефан Красимиров от „Има такъв народ” – поиска да бъде уважена молбата му за прехвърляне на членове от секциите по селата в града. Той излезе с довода, че неговата партия е първа политическа сила и трябва да има поне по двама членове в градските секции.

Така не се стигна до единодушие и членовете на СИК в община Мездра ще бъдат определени от Районната избирателна комисия – Враца. Ако Районната избирателна комисия не вземе решение за разпределение на местата в комисиите и не назначи СИК, цялата документация ще бъде изпратена в ЦИК, където ще се вземе окончателно решение.