В тазгодишното издание на конкурса се включиха 8 поетеси от община Мездра. Произведенията в мерена реч оцени жури в състав: Виолета Станиславова - председател и членове - Лъчезар Еленков и Йордан Милев. Писателят Лъчезар Еленков прочете рецензията за конкурса, подготвена от председателя на журито.

"Като цяло стиховете, 21 на брой, са изповедни, искрени и емоционални. Почти всички са свързани с радостите и разочарованията на влюбената жена към нейния любим, подчертава в рецензията си Виолета Станиславова. Няма стихотворение, в което да не се разбира, че лиричната героиня е отворила сърцето си за любовта. Любовта е всепроникваща и изцяло завладява чувствителните автори. Едни я очакват, други се прекланят пред нея като пред идол, трети са разочаровани, четвърти са готови, въпреки болезнените неуспешни опити, отново да се хвърлят смело в бездната на любовта”.

Наградите на призьорките връчи председателят на Общинската организация на БСП д-р Илиана Михайлова.

С първа награда бе отличена поетичната творба "Вливане” на Рени Митева. Нейни подгласнички станаха Тодорка Василева, представила стихотворението "Тишина” и Калина Петрова със стихотворението "На мама”. Всички участнички в конкурса получиха грамоти и цветя, а първите три отличени авторки - и парични награди.

От името на редакцията на вестник "Моята вяра” писателят Йордан Милев подари на поетесите по една книга с произведения на Христо Ботев.