Мачът започна с бързо темпо и подчертан домакински превес и още 14-та мин. удар на Гроздан Илиев разтресе гредата. Силният натиск бе материализиран в 23 мин от Михаил Иванов за 1:0, след извеждащ пас на Васил Калоянов. Минута по-късно далечен изстрел на Гроздан Илиев мина на сантиметри от целта.

Второто полувреме започна с бързи атаки към вратата на свищовлии и в 48-та мин. голмайсторът Михаил Иванов излезе на чиста позиция, но ударът му бе избит от стража на гостите в корнер. Въпрос на време бе да падне второто попадение, и то не закъсня.. В 58-та мин. Михаил Иванов нахлу в пеналта и върна топката към Васил Калоянов, който вкара за 2:0. В 62-та мин. Калоянов подаде с пета към Васил Сапунджиев, който премина през цялата защита,стреля ниско по тревата и топката мина между краката на вратаря на гостите за 3:0. Последваха няколко опасни и чисти положения за локомотивци, но топката не влезе в мрежата.

В 72-та мин. току - що влезлият в игра Тодор Горанов пресече пас на защитник и с прехвърлящ удар към опразнената от стажа на Академик оформи крайното 4:0.

След края на срещата старши треньорът на локомотивци Диан Попов заяви за MediaNews: „Доволен съм и от резултата, и от играта на момчетата. Спазиха тактическата дисциплина, играха уверено, агресивно и показаха характер. Характер за това, че имаме петима контузени играчи, но въпреки това стиснаха зъби и играха мъжки. Проблемът е в това, че имаме къса скамейка. Започнахме с 18 играчи, а ни трябват 22. Светослав Валериев със сигурност пропуска мачовете до края на полусезона , капитанът Генади Петров също е контузен, Михаил Иванов и той е с разтежение, Иван Аспарухов също влезе късно, но също е с контузия. Предстоят ни две тежки гостувания, но и за двете срещи момчетата не се нуждаят от мотивация, защото и двата отбора са от челото на таблицата и нашата цел е само една – победа.“

Съставите на двата отбора

Локомотив (Мз): Васил Асенов, Стефан Стефанов, Васил Сапунджиев, Деян Иванов, Николай Ганчев (к), Гроздан Илиев, Ивайло Орлинов (70- Иван Аспарухов), Михаил Бешев, Васил Калоянов, Михаил Иванов (72- Тодор Горанов), Ваньо Иванов (75-Паоло Петков)

Академик (Свищов): Виктор Владимиров, Борислав Марков, Карлос Сотиров, Иван Ганев (к) (60- Никола Чукаров), Пресиян Петков, Ерик Костов, Станислав Иванов, Георги Йорданов, Петър Петров (78 -Ангел Ангелов), Божидар Матеев (60 -Димитър Костадинов), Александър Стоянов