Отборът на „Локомотив“ (Мездра) завърши груповата фаза на първото място. В първата среща „железничарите“ се наложиха с 2:0 над „Шипка старс“ (Асеновград), и двата гола отбеляза Делян Шолев. Във втория двубой „Локомотив“ победи състава на „Арда 1924 Тигърчета“ (Кърджали) с 2:1. Попаденията вкараха Делян Шолев и Валентин Нинов.

По време на двубоите на „Локомотив“ за „Играч на мача“ бяха определени Делян Шолев, Преслав Петков, Георги Дамянов и Павел Иванов.

След края на всички мачове от груповата фаза, тимовете бяха разделени в три потока – бронзов, сребърен и златен, където изиграха полуфинални двубои.

В таза фаза от надпреварата мездренският тим се изправи срещу състава на „Хасково“, от когото загуби с 1:4. Единственият гол за „Локомотив“ вкара Валентин Нинов.

В другия полуфинал отборът на „Карлово“ победи „Арда“ (Кърджали) след изпълнение на дузпи.

Така в мача за трето и четвърто място, в Златния поток, един срещу друг се изправиха „Арда“ и „Локомотив“. В редовното време мачът завърши при резултат 1:1. При дузпите обаче кърджалийският отбор бе по-точен и с краен резултат 4:2 зае третото място.

На финала „Хасково“ победи „Карлово“ с категоричния резултат 9:4, вдигайки шампионската купа за втора поредна година.

Наставникът на „железничарите“ – Владимир Найденов, коментира представянето на своите възпитаници. „Това ни беше първи сериозен турнир с тази възраст. Радващото е, че в голяма част от мачовете доминирахме на терена и опитвахме да играем футбол“, заяви Найденов.

„Най-важното е, че децата се забавляваха, въпреки че на 1/2 финала имаше и сълзи, но това е пътят, за да израстваме“, каза още наставникът.

Отборите получиха купи и медали. Организаторите бяха подготвили и няколко индивидуални награди, една от които отиде в ръцете на футболист от Мездра. За „Най-добър защитник на турнира“ бе определен Михаил Петров.

Снимки: PARADISE CHRISTMAS PLOVDIV CUP 2022