Началото на "Ботеви празници 2017" в Зверино ще бъде поставено в събота, 3 юни, с митинг-заря край паметния знак на Ботевите четници, с който ще бъде почетена паметта на загиналите за свободата и независимостта на България. Възпоменателната проява е с начален час 20:45.

В неделя, 4 юни, който се чества като Ден на Зверино, от 11:00 часа в двора на храма "Св. Димитрий" ще бъде осветен курбан за здраве и благоденствие на жителите на селото, а от 13:00 часа ще бъде открита паметна плоча на загиналите Ботеви четници в местността "Воденицата".

Първият регионален фолклорен фестивал "Змей Горянин“ ще бъде открит в 13:30 часа в комплекс "Оазис". Освен домакините от Мъжката фолклорна група "Змей Горянин" при НЧ "Факел-1926", в него ще се включат и други самодейни колективи и индивидуални изпълнители от района на Искърското дефиле". Специални гост-участници на феста ще бъдат популярният народният певец Юри Крумов, победителят в Международния фестивал "Пирин Фолк” - Сандански 2016” Светлин Миланов и Ансамбъл "Мездра".

В 21:00 часа същата вечер в комплекса официално ще бъде открит плувен сезон "Лято 2017". Регионалният фолклорен фестивал "Змей Горянин“ ще бъде закрит в 21:30 часа с празнична заря.