© ПОФК "Ботев" (Враца)

На първото занимание старши треньорът Антони Здравков заяви пред медиите, че селекцията е отворен процес и врачани търсят още един централен нападател. Здравков поясни, че опцията в предни позиции е необходима, тъй като през есенния полусезон опитният Валери Домовчийски е бил съпътстван от контузии, което е оставило тима без типичен централен нападател в голяма част от двубоите.

Зимната подготовка на „Ботев” (Враца) ще протече на три етапа. По време на първия етап, врачани ще тренират у дома, на стадион „Христо Ботев”. Вторият етап е от 17-ти до 29-ти януари включително, когато „Ботев” ще бъде на подготвителен лагер в Балчик, на който ще изиграят шест контроли.

Първата е на 20-ти януари със състава на "Добруджа" (Добрич). Три дни по-късно врачани излизат срещу "Черноморец" (Балчик), на 27-ми ще пътуват до стадион "Тича" във Варна за спаринг с "Черно море". В последния ден от лагера, "Ботев" ще изиграе проверка с тима на "Спартак" (Варна) в Балчик.

Третият етап от подготовката ще премина отново във Враца. Той е в периода от края на месеца до началото на първенството, което по програма стартира в средата на февруари. На 2-ри февруари възпитаниците на Антони Здравков ще изиграят контрола с "ЦСКА-София" в столицата.

Последната проверка преди началото на пролетния дял от шампионата е с отбора на "Литекс" (Ловеч).