За MediaNews преподавателят по изкуства Евгени Генков каза, че изложбата е на завършващите ученици и традиционно се организира от училището. Сред творбите са подбрани графики, живопис, графичен дизайн. Изложбата е част от съпътстващите събития на международна среща по проект Еразъм+ "Изкуството като език”. Тук са вече гости от Полша, Испания и Кипър.

"Учениците ни със сигурност ще намерят свой път. Част от тях вероятно ще продължат по пътя на изкуството, друга част ще се насочат към различни от това професии. Но, уверявам ви, техният интерес към изкуството е траен, те са грамотни в тази сфера и независимо от това какво ще учат и работят утре, в досег с изкуството у тях ще трепне вълнение”, убеден е преподавателят на младите творци.

Учителят по изкуства Евгени Генков вярва, че всички участващи в изложбата имат потенциал да се развиват като художници. Според него учениците от врачанското училище "Отец Паисий” показват високо ниво по отношение на детската школа по изобразително изкуство, не само в България, а и в Европа, откъдето той има лични впечатления при подобни събития.