"Златна” сватба отпразнуваха на 8 август сем. Кирил и Янка Цветкови от Мездра. Семейното тържество събра в емблематичния сватбен ресторант "Родина” в крайискърския град най-близките роднини на двамата юбиляри - двете им дъщери Грациела и Веселия, зетьовете Светлин и Никола и четирите им внуци и внучки Веляна, Калоян, Ния и Катерина.

Както повелява традицията, половин век по-късно дядо Кирчо и баба Янка отново чуха Менделсоновия марш и изрекоха заветното "да”, вричайки се във вярност един към друг до сетния си час. Ритуала по преподписване на брачните клетви извърши Соня Русинова, семеен приятел на "златните младоженци”.

"Казват, че човек не трябва да избира за спътник в живота този, с когото може да живее, а трябва да избере този, без когото не може да преживее нито миг”, подчерта по време на ритуала Русинова, след което връчи преподписаните брачни обети на двамата съпрузи, като им пожела да съхранят завинаги топлината на огъня в семейното огнище и да продължат да бъдат опора един за друг в залеза на дните си.

В апогея на тържеството сем. Цветкови отпиха по глътка шампанско и се целунаха под всеобщите възторжени възгласи „Горчиво”, а главата на семейството използва сюблимния момент, за да настъпи своята "булка”.

По стародавен български обичай накрая щастливите "младоженци” Кирил и Янка приеха по залък от най-ценния Божи дар - хляба, с пожелания за пълна трапеза и сладък живот и през следващите 50 години съвместен живот.