Във втората категория - за популярна музика, успешно се представи Вокална група "Little Wings", която заслужи първо място във възрастовата група до 8 до 11 г. в конкуренцията на 7 певчески състава, и специалната награда на журито на фестивала за "Най-добра вокална група". "Когато се обединят усилията на талантливи деца, отговорни родители и учители, които обичат работата си и я вършат с желание и любов, успехът винаги е на лице", сподели по този повод художественият ръководител на групата Тони Яшова.

В раздела за съвременни танци, в който се включиха 12 танцови състава, триумфира хип-хоп формацията "Keep it Real", която се класира на първо място и получи специалната награда на журито за "Най-добра танцова хореография на младежкия фестивал". "Благодарим на главния организатор на събитието Александър Тодоров, както и на многоуважаваното жури за обективното журиране, заяви след фестивала Елеонора Бутакова, хореограф на танцовата формацията. Радваме се, че такива големи професионалисти оцениха таланта на децата от гр. Мездра."

Отлично при певческите солови изпълнители се представи Александър Георгиев, който завоюва първа награда при младежите от 16 до 33 г. В същата възрастова група втора награда заслужи талантливата млада певица Ина Христова.

Сдружение "Новото поколение на талантите" е създадено наскоро по инициатива на музикалния педагог Тони Яшова, хореографа по модерни и съвременни танци Елеонора Бутакова и хореографа по народни танци Йоанна Аспарухова. Неговата основна цел е да предостави възможност на децата на гр. Мездра да развиват своя музикален и танцов талант и да им даде шанс за изява в областта на вокалното и танцовото изкуство.